Versenytárs- és iparágelemzés

A versenytárs- és iparágelemzések nemzetközileg elfogadott módszertanra épülnek, de a levonható következtetések mennyiségében és minőségében túlmutatnak azokon.

A versenytárs- és iparágelemzések során a kiválasztott társaságot elsősorban az Ön által közvetlen versenytársaknak tartott cégekhez hasonlítjuk, másodsorban pedig a társaság iparági környezetében található cégekhez. Mivel ezek a társaságok tényleges tevékenységükben és piaci pozíciójukban hasonlóak, így az összehasonlítás eredményei megbízhatóbbak és közvetlenül alkalmazhatók (a szűken értelmezett iparági szegmensen kívüli hatások kiszűrhetőek).

Versenytárselemzés

A versenytárs- és iparágelemzés során, a megjelölt cégek éves beszámolói alapján történik az általánosan alkalmazott vállalati mutatók számítása. Összehasonlításra kerülnek az egyes cégek mutatói egymással és az ágazati átlaggal.

Az elemzésben megtalálhatók a legfontosabb likviditási, jövedelmezőségi, forgási- és adósságszolgálati mutatószámok csakúgy, mint az árbevétel felhasználásának összetétele és a mérlegsorok mérlegfőösszeghez viszonyított főbb arányai.

A versenytárs- és iparágelemzések alkalmasak hasonló társaságok összevetésére, a relatív versenyelőnyök és hátrányok teljesebb körű feltérképezésére és a jövedelmezőség főbb forrásainak meghatározására, ami nagyban segítheti a versenypiaci stratégiai döntések meghozatalát, vagy a vevők és szállítók kiválasztását, megítélését. Segítségével meghatározhatók egy adott szektorban a beszállítók köre, vagy feltérképezhető egy iparág helyzete, ahol tevékenykedik, vagy ahová értékesíteni, terjeszkedni szeretne.

Tudjon meg többet a versenytárs- és iparágelemzés szolgáltatásáról! Hívja D&B kapcsolattartóját vagy adja meg adatait és mi 24 órán belül visszahívjuk