Portfolio Manager

Mert jó döntést hozni csak a teljes kép alapján lehet.

A Portfolio Manager egy online kockázatkezelési elemző eszköz, amely összeköti ügyfelei felé irányuló számlaköveteléseit a D&B globális adatbázisában rendelkezésre álló információkkal, egyedülálló betekintést nyújtva az ügyfél portfólióba. Ennek köszönhetően Ön könnyedén és pontosan térképezheti fel nem csupán a kockázatos területeket, de a biztonságos növekedési lehetőségeket is.

A Portfolio Manager használatával választ kaphat az alábbi kérdésekre: 

 • Hogyan oszlik meg a kockázat az ügyfél portfólióban?
 • Kik a legkockázatosabb és a legjobb ügyfelei?
 • Hogyan alakulnak az ügyfelei fizetési szokásai?
 • Mekkora az aggregált kockázat a partnerei cégcsoportjai felé?
 • Hogyan változik a portfólió kockázata időről időre?
 • Mekkora a várható vesztesége a következő 12 hónapban?
 • Változott a portfóliójának a kockázata, mit tegyen a hitelkeretekkel?

A Portfolió Manager betekintést enged a D&B egyedülálló globális adatbázisába és az előrejelző mutatószámok felhasználásával segíti a jövőbeni kockázatok megítélését. Minden D&B adat a DUNSRightTM minőség irányítási folyamat alapján gyűjtött, így kellően pontos, teljes és naprakész.

Hogyan tudom használni a rendszert?

A Portfolió Managerben való elindulás egyszerű. Ön rendelkezésre bocsájtja egy vagy több ügyféltörzse számlaköveteléseit, melyet mi a D-U-N-S® szám segítségével hozzáfuttatunk a 150 millió céget tartalmazó D&B globális adatbázisához . Ezt követően az Ön ügyféltörzse betöltésre kerül a Portfolió Manager rendszerébe és azonnal hozzáférhetővé, használhatóvá válik.

 

Portfolió Elemzés

A Portfólió Manager négy típusú elemzést kínál, továbbá annak a lehetőségét, hogy egyes ügyfelek adatait részletesen, „lefúrva” is megtekinthesse, és akár egy kattintással hozzáférjen a D&B céginformációs online rendszeréhez.

 • Kockázati értékelés - lebontva tartalmazza a vevőtörzs kockázati struktúráját az ügyfélportfólió általános jellemzőit, az Ön által előzetesen megadott kockázati sávok alapján. Csoportokra bontja az ügyféltörzset cégméret, a cég kora, jogi forma, földrajzi elhelyezkedés, és előrejelző kockázati mutató számok alapján.
   
 • Megelőzés – a prediktív indikátoroknak köszönhetően láthatóvá válik a lehetséges behajthatatlan követelések kockázata a portfólióban és segít azonosítani azon ügyfeleket, akiknél nagyobb annak a valószínűsége, hogy nem fizetnek, vagy határidőn túl fizetnek.
   
 • Összegzés - Beazonosíthatja és összesítheti cégcsoport és szektor szintű kintlévőségeket és lehetséges jövőbeli csoport veszteségeket kalkulálhat.

  A D&B D-U-N-S szám és a Globális rendszer által nyújtott vállalati kapcsolódások előnyét kihasználva a Portfolió Manager nem csupán rávilágít a csoportszintű kitettségekre, de egyben segít felismerni a keresztértékesítési lehetőségeket is a vállalatcsoportokon belül.
   

 • Megoszlás -további, kiterjesztett elemzéseket kínál az ügyféltörzs adatai és a testreszabott beállítások alapján, amely a tendenciaelemzéssel kombinálva segít Önnek, hogy átláthassa saját tartalékképzési és beszedési stratégiájának hatékonyságát.

Portfólió Manager Riasztások

A D&B adatokat havi frissítéssel kérheti, továbbá cége ügyféltörzsét is bármikor frissítheti a rendszerben. Ennek köszönhetően a személyre szabható Portfolió Manager Riasztások használatával minden lényeges változásról értesülhet.
Egy példát említve: beazonosíthatja azokat a vállalatokat melyek az ön által megadott kockázati sávokból elmozdultak vagy azokat melyek D&B Failure Score mutatószáma több mint 10-el változott.

Tudjon meg többet a Portfolió Managerről! Hívja D&B kapcsolattartóját vagy adja meg adatait és mi 24 órán belül visszahívjuk.