2013. 09. 12.

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk értesíteni Önöket, hogy irodánk 2013. szeptember 12-én 12 órától és szeptember 13-án zárva tart. On-line rendszereink, szolgáltatásaink ez idő alatt is a megszokott módon üzemelnek, azonban kollégáink legkorábban 2013. szeptember 16-án állnak rendelkezésükre!

Megértésüket köszönjük!

 

2012. 11. 27.

 

A banki hitelezés visszaszorulása miatt a vállalatoknak egyre nagyobb szerepük van a finanszírozásban, melyet azonban a növekvő cégbedőlések miatt egyre körültekintőbben kell ellátniuk. A kockázatkezelés, a credit management minden eddiginél nagyobb szerepet kap, hangzott el több előadótól is a Bisnode csoporthoz tartozó Dun & Bradstreet (D&B) november 21-ei nemzetközi cégminősítő credit risk management konferenciáján. A rendezvényen a magyar credit management szakma képviselői számoltak be tapasztalataikról, illetve arról, hogy a gazdasági helyzet milyen kihívásokat jelentett, és milyen változásokat idézett elő a vevői és szállítói kockázatkezelésben az utólagos számlafizetés engedélyezésekor.  
 

2012. 09. 28.

 A negatív események tekintetében sajnos elég nagy mértékű növekedés volt tapasztalható az esetszámokban szinte minden területen az előző év ugyanekkor jegyzett adataihoz képest.

2012. 09. 14.

A bírósági eljárások tekintetében viszonylagos aktivitás csökkenés volt tapasztalható a negatív eseményekkel és a bejegyzési eljárásokkal kapcsolatosan is.

2012. 08. 28.

 2008 elején még közel 490 ezer működő társas vállalkozást regisztráltak hazánkban, ma pedig már megközelíti ez a szám az 566 ezret is, ami 4 és fél év alatt 15 százalékos bővülést jelent. A bővülés azonban koránt sem egyenletes. Míg 2008-ról 2009-re 5,5 százalékkal nőtt a cégek száma, addig 2010-ről 2011-re csak 4,6 százalékkal. Ennek oka, hogy a cégalapítások számának enyhe csökkenése mellett a cégmegszűnések (felszámolások és végelszámolások) száma jelentősen megemelkedett.

 

2012. 07. 26.

 A 100 legnagyobb vállalat listáját idén is a MOL vezeti, és az első 10 helyen a tavalyi rangsorhoz képest csak kisebb átrendeződések történtek. A Bisnode csoporthoz tartozó, Dun & Bradstreet nemzetközi cégminősítő közreműködésével minden év júliusában megjelenik a Figyelő hetilapban a száz árbevétel szerinti legnagyobb Magyarországon működő vállalat listája. A MOL után az élmezőnyben helyet kapott még az AUDI, a  GE, az E.ON, a Samsung, a Nokia, a Philips, az MVM, a Tesco és a Magyar Telekom.

2012. 07. 16.

Már 4,14 százalékon áll a cégek bedőlési aránya, míg egy évvel korábban ez a szám „csak” 3,30 % volt. Ez azt jelenti, hogy egy éven belül 100-ból több mint 4 cég szűnik meg fizetésképtelenség miatt. Idén a végelszámolások száma közel duplája a tavalyi szintnek, azaz egyre többen döntenek a cégbezárás mellett. Ezek a számok mind azt mutatják, hogy egyre több vállalkozás kerül nehéz helyzetbe hazánkban, és ennek a trendnek korán sincs még vége. 

2012. 06. 27.

 Európa szerte a legtöbb cég a közép-európai régióban válik fizetésképtelenné, a német nyelvű országokban (DACH régió) nem változott jelentősen a csődök száma, míg az északi régióban nyugodtabban alhatnak a cégvezetők, áll Európa egyik vezető digitális üzleti információ szolgáltatójának, a Bisnode csoportnak a jelentésében.

2012. 06. 18.


Hol találkozhatunk külföldön a legkomolyabb üzleti szabálysértésekkel?

A legmagasabb kockázattal bíró országok Keleten és a Mediterrán térségben helyezkednek el. 

A tranzakciók általában a B csoportba tartozó országokkal a legbiztonságosabb.

Topon: Németország és Svédország

2012. 05. 17.

Európában Portugáliában fizeti a legkevesebb cég határidőre számláit, míg Németországban a legjobb a fizetési határidőre teljesítés, áll a Bisnode csoporthoz tartozó, nemzetközi cégminősítéssel foglalkozó  Dun & Bradstreet Hungária Kft. elemzésében. Európában átlagosan a cégek 37,8%-a fizet határidőre, és a vállalkozások 53,2 százaléka késik 1 és 30 között a számlafizetésekkel.