DUNSRight™

Hatalom a legjobb üzleti döntések mögött

A DUNSRightTM az a folyamat, mely a sikeres üzleti döntések alapjához, a minőségi információhoz juttatja ügyfeleinket.
Az információk minőségét 4 kérdés feltevésével határozzuk meg:

 1. Hiteles-e az információ?
 2. Teljeskörű-e az információ?
 3. Aktuális-e az információ?
 4. Globálisan konzisztens-e az információ?

Hogy megválaszoljuk ezen kérdéseket, az információkat egy olyan eljárással dolgozzuk fel, melyet DUNSRightTM -nak nevezünk. Ebben összegyűjtjük, csoportosítjuk és ellenőrizzük az információkat naponta több ezer forrásból, így ügyfeleink magabiztosan hozhatnak számukra előnyös üzleti döntéseket.

Legfőképp az különböztet meg minket versenytársainktól, hogy az adatok óriási áradatát kiváló minőségű üzleti információvá alakítjuk.

A DUNSRightTM alapja a Minőségbiztosítás, mely több mint 2.000 különböző automatizált illetve számos kézi ellenőrzést foglal magába, hogy végül az információk megfeleljenek a magas minőségi követelményeknek. Mindemellett, 5 minőségi mutató szolgálja egymást követően azt, hogy összegyűjtse az információkat illetve növelje azok értékét.

A folyamat az alábbiak szerint működik:

 • Globális adatgyűjtés, mely során világszerte különböző forrásokból beszerezzük az adatokat
 • majd integráljuk azokat saját adatbázisunkba egy szabadalmazott eljáráson keresztül, melynek neve Beazonosítás, adatbázis tisztítás. E folyamatot követően egy jóval átláthatóbb és pontosabb képet kapunk minden vállalkozásról.
 • D-U-N-S® Számot rendelünk a cégekhez, ami egy nemzetközileg egységes és egyedi cégazonosító, mely beazonosítja a cégeket és nyomon követi történetüknek és működésüknek minden egyes lépését.
 • Vállalati kapcsolatokat (anya-és leányvállalatok) tárunk fel, melynek segítségével ügyfeleink áttekintést nyerhetnek a teljes üzleti kockázatról illetve lehetőségekről egy adott vállalati családfán belül.
 • Végül Indikátoraink segítségével - melyek statisztikai elemzésen alapulnak - értékeljük a vállalat múltbéli üzleti tevékenységét és előre jelezzük jövőbeni működését.

És hogy mi az eredménye ennek az átfogó folyamatnak? Kiváló minőségű üzleti információkra alapozott megoldásaink, melyben ügyfeleink megbíznak, hisz – ne csupán biztos legyen – legyen “D&B biztos.TM

Október 2008:

Több mint 142 millió vállalat az adatbázisban:

 • 100 millió aktív vállalkozás, mely felhasználható kockázatmenedzsment, marketing & értékesítés, beszállítói kapcsolatok terén illetve e-business döntések meghozatalában
 • 42 millió inaktív vállalkozás vállalattörténeti információkkal adatkapcsolási és - tisztítási célokra
  A D&B adatbázis három legfontosabb minősítése D&B Rating, a D&B Fizetésképtelenségi mutató és a D&B Fizetési tapasztalat mutató. Ezen minősítések szakértői csoport által kifejlesztett bonyolult statisztikai modelleken és képleteken alapulnak.