DunTrade® program

Tudja meg hogyan fizet üzleti partnere másoknál!

Hogy ismerheti meg üzleti partnerei fizetési szokásait?

A Bisnode D&B DunTrade® (Bisnode fizetési tapasztalat) program adataiból bárki információkat szerezhet arról, hogy üzleti partnerei más cégeknél milyen határidővel és mekkora késéssel egyenlítették ki számláikat. Az adott cégről rendelkezésre álló számlainformációkat a Bisnode D&B összesíti és kumulált formában megjeleníti, hogy a vállalat mekkora késéssel egyenlíti ki számláit, összehasonlítva az iparág többi szereplőjével.

Mire jó a fizetési tapasztalatok vizsgálata?

A DunTrade program adatai alapján, egy rosszul fizető megrendelő esetén mérlegelheti, hogy egyáltalán kiszolgálja-e a vevőt, illetve ha igen, akkor azt szigorított feltételekkel, nagyobb előleg bekérésével teszi-e.

A DunTrade® Program egyedülálló lehetőséget biztosít résztvevőinek, hogy üzleti partnerei fizetési szokásairól tájékozódjon, nyomon kövesse a megbízhatatlan ügyfeleket, előzetes adatokat nyerjen új ügyfelei fizetési hajlandóságáról, vagy saját adatait összehasonlítsa az átlagos piaci adatokkal.

Mi a DunTrade® fizetési tapasztalat program?

A Bisnode D&B világszerte kiemelt figyelmet fordít a vállalatok fizetési szokásainak elemzésére. DunTrade® program szabad rálátást tesz lehetővé a késve fizetők szokásaira. A program nemzetközi szinten már több mint 50 éves múltra tekint vissza és Magyarországon is évek óta sikeresen követi nyomon a cégek valós fizetési szokásait.

 

Milyen előnyei vannak DUNTrade® programnak?

  • A program keretében pénz helyett adataival fizethet az információért.
  • A résztvevők havonta megkapják, hogy megrendelőik hogy fizetnek / fizettek másoknál.
  • A rosszul fizető megrendelők egyszerűen kiszűrhetők.
  • A fizetési feltételek a vevők fizetési morálja alapján határozhatóak meg.
  • Középtávon javul a piaci szereplők fizetési morálja.
  • Csökkenthető az iparág extrém magas pénzhez jutási ideje
  • Segít a gazdaság átláthatóbbá tételében
  • Nemcsak a rossz fizetési szokásokat jelzi, hanem azt is ha egy cég határidőben és pontosan egyenlíti ki a számláit.

     

 

Egy követendő példa

Példaértékű összefogás született a nyomdaiparban, akik a DunTrade program segítségével szűrik ki a rosszul fizető megrendelőket. Az azonos iparágból származó minél több fizetési tapasztalt előnye, hogy az iparág vevőkörének fizetési fegyelme átláthatóvá válik, beazonosíthatók a rosszul fizető vagy „csaló” megrendelők. Minél több cég csatlakozik a programhoz egy azonos iparágból, annál átláthatóbb lesz a piac, és annál jobban elkerülhetők a rosszul fizető megrendelők okozta veszteségek.
A Nyomdaipari szereplők DunTrade programról szóló

véleményét itt olvashatja:
http://www.print-publishing.hu/index.php/akt/szoevetseg-szakemberek/1378-nyomdaszok-barati-tarsasaga.html
 

Hogyan juthatok fizetési információhoz?

Amennyiben szeretné díjmentesen - csupán számlaadataiért cserébe - látni, hogy ügyfelei hogyan fizetnek másoknál, töltse ki az adatlapot vagy keresse kollegánkat a lenti elérhetőségeken.


IGEN ÉRDEKEL, KÉREM A KAPCSOLATFELVÉTELT
 

Kapcsolat:

Garami Katalin

E: katalin.garami@bisnode.hu 

T: +36 1 815 8546

M: +36 20 411 76 05