Céginformáció, cégadatbázis, cégadatok, vevőminősítés

Cégünk a Dun & Bradstreet belföldi és külföldi céginformáció, cégadatok és cégadatbázis szállításával, valamint egyedi vevőminősítési rendszerünknek köszönhetően döntéstámogató üzleti információs szolgáltatással foglalkozik.

Iránymutatást adunk az üzleti partnerek teljesítményének méréséhez, a nem vagy késve fizetések előrejelzéséhez, a pénzügyi kockázatok felméréshez. Minden magyar társas vállalkozásra és a világ 240 országára kiterjedő D&B cégadatbázis nemcsak az alapvető céginformációkat, cégadatokat tartalmazza, hanem egyedi vevőminősítési rendszerünknek köszönhetően felmérhetők a vállatok pénzügyi teljesítménye, kockázatossága. A több különböző forrásból származó nyilvánosan bejegyzett cégadatok, további gyűjtött információkkal egészülnek ki, illetve ezen céginformációk mellé kockázati besorolást, maximálisan ajánlott hitelkeretet társítunk.

A D&B vevőminősítés keretében szakértői illetve statisztikai módszerekkel elemezzük a cégeket, cégadatokat és jelezzük előre a vizsgált vállalat késve fizetésének valamint fizetésképtelenné válásának valószínűségét. Ennek köszönhetően a D&B cégadatbázisa olyan objektív céginformációkkal, kockázati mutatókkal egészül ki, mely az üzleti döntéshozatalban mind a kockázatkezelőknek, mind pedig a pénzügyi, gazdasági szakembereknek hatékony döntéstámogató eszközt ad a kezébe. Az értékesítési és marketing szakemberek munkáját marketing adatokkal ellátott cégadatbázis segíti, melyből egyedi személyre szabott célcsoport specifikus listát készítünk, vagy cégadatbázisunk online hozzáférése keretében a marketing és értékesítési szakemberek egyedi leválogatásokat készíthetnek.

Céginformáció, cégadatok - az első lépes egy üzleti kapcsolat kialakításához

Amikor egy üzleti kapcsolat kialakítását veszi fontolóra, elengedhetetlen a naprakész és hiteles céginformáció és cégadatok beszerzése az adott cégről. Mivel naponta közel 80 cég szűnik meg és 120 alakul Magyarországon, így a naprakészség – melyben a D&B élenjár – a céginformációs szolgáltatásoknál kulcsfontosságú, ugyanis az adatbázisban napi rendszerességgel frissülnek a cégadatok.

Céginformációs szolgáltatásuk keretében tájékoztatást nyújtunk az adott cég bejegyzett és különböző forrásokból gyűjtött adatiról, a cég ellen kezdeményezett esetleges csőd- és felszámolási eljárásról, negatív eseményekről, a céggel kapcsolatos fizetési tapasztalatokról.

A D&B belföldi céginformációi magyarországi adatbázisból származnak, és tartalmazzák a cégadatokat az összes hazánkban bejegyzett társas vállalkozásra. A folyamatosan nagy számban megszűnő és alapuló cégek miatt érdemes akár cégenként alapadat, csőd-, és negatív monitoring kérni, így nem kerüli el figyelmét, ha meglévő üzleti partnereinél olyan esemény következik be, ami veszélyezteti kintlévőségeinek megtérülését. Céginformációs szolgáltatásaink előnye, hogy azok is megtalálják a számukra szükséges cégadatokat, akiknek csak alapadatokra és alapvető pénzügyi adatokra van szükségük, illetve azok is, akiknek már komplexebb kockázati mutatószámokkal ellátott, az adott cégről fellelhető összes információt tartalmazó riportra van szükségük. A kockázati mutatókat maximális hitelkeret javaslattal is kiegészítjük, ami egy, utólagos pénzügyi rendezést igénylő számla kiállítása esetén hasznos veszteségminimalizáló eszköz.

Bővebb információ a D&B belföldi céginformációs szolgáltatásáról
Bővebb információ a D&B külföldi céginformációs szolgáltatásáról

Cégadatbázis az értékesítést támogató eszköz

A D&B Cégadatbázis lefedi a társas vállalkozások teljes skáláját, ezért kiváló eszköz célcsoport meghatározáskor a potenciális ügyféllista elkészítésekor, direkt mail kampányok lebonyolításkor, azaz az értékesítés támogatásában.

Az értékesítési lehetőségek feltárásán túl, a D&B cégadatbázis új belföldi vagy külföldi beszállítók felkutatásában is hatékony eszköz. Nemcsak magyarországi cégekről, hanem gyakorlatilag a világ összes országából elérhetőek a cégadatbázisban a bejegyzett cégadatokon és pénzügyi adatokon túl, marketingadatok, telefonszámok, alkalmazotti információk. Több mint 40 feltételre szűrhetnek felhasználóink, így a célcsoport pontosan meghatározható, szegmentálható. Sokszor egyedi igények is felmerülnek, ezért vállaljuk belföldi és nemzetközi adatbázisunk alapján egyedi listák elkészítését. A D&B nemzetközi üzleti cégadatbázis lehetőségei még az egyszerű leválogatásoknál is többet nyújt. Segítségével nemzetközi családfákat képezhet, cégkapcsolatokat tárhat fel. A családfával meghatározható, hogy van-e további értékesítési lehetőség az összekapcsolódó cégek között, vagy csökkenthető az üzleti együttműködés kockázata. A D&B cégadatbázis, a marketing és értékesítési lehetőségek feltérképezésétől kezdve, a beszállítói kapcsolatok keresésén keresztül, a kockázat kiszűréséig segíti a felhasználókat.

Bővebb információ magyar cégek adatbázisunkról
Bővebb információ globális üzleti adatbázisunkról

Vevőminősítés a nem fizetések megelőzése érdekében

A nem vagy késve fizető vevők súlyos veszteségeket okozhatnak a romló cash-flowtól és mérlegképtől kezdve, a behajtási költségek növekedésén és a leírási veszteségen keresztül egészen a teljes ellehetetlenülésig. Ezért különösen fontos, hogy egy új partnerrel való üzlet megkötésekor ne csak az adott vállalat létezését ellenőrizzük, hanem annak pénzügyi helyzetét, fizetési szokásait is. Ebben nyújt segítséget a D&B cégriportjaiban lévő vevőminősítés, mely segítségével mérlegelhető az adott céggel való együttműködés kockázata. Vevőminősítést tartalmazó céginformációs riportjainkban megtalálhatók a cégekre jellemző legfrissebb mérleg és eredmény-kimutatások, valamint az adott vállalatra és az ágazatra jellemző likviditási, pénzügyi, tőkeszerkezeti mutatószámok.

Ezeken túl a D&B saját, egyedi mutatószámai objektív, kumulált értékek használatával tovább segítik a vevőminősítést. A D&B egyedi mutatószáma a Failure Score nemcsak önmagában vizsgálja az adott cég teljesítményét, jellemzőit. A cégeket számos kritérium alapján minősítjük, és a többi gazdasági szereplő vonatkozásában helyezzük el a kockázatossági skálán. A D&B Failure Score mögött több mint 160 éves tapasztalat áll, ezért önerőből egy ilyen átfogó és megbízható vevőminősítés elkészítése rengeteg erőforrást venne igénybe a kockázatkezelési, pénzügyi szakemberektől.

A már meglévő partnerek vevőminősítését sem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, mivel a behajthatatlan követelések 80 százaléka a meglévő üzleti partnerektől származik. A folyamatos partnerfigyelésben ezért elengedhetetlen a vevőminősítés használatán túl, a meglévő partnerek pénzügyi adataink monitorozása.

Bővebb információ vevőminősítő mutatószámainkról